Австрія хоче скасувати рівність громадян ЄС при прийомі на роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрія хоче скасувати рівність громадян ЄС при прийомі на роботу

Світ
1243
Канцлер Австрії Крістіан Керн хоче надати місцевим роботодавцям право при наймі віддавати пріоритет австрійцям перед громадянами інших країн Європейського союзу.
Глава австрійського уряду поставив мету створити 200 тис. робочих місць в країні до кінця 2020 року, щоб забезпечити подальший розвиток економіки, передає агентство “Сіньхуа”. За словами К.Керна, Австрія – “сильна країна, але вона здатна на більше… їй необхідний підприємницький підхід до працевлаштування населення”, а також нові заходи боротьби з безробіттям.
Зараз в об’єднаній Європі діє спільний ринок праці: громадяни всіх держав, що входять до ЄС, за законом, мають рівні права при прийомі на роботу в кожній із країн союзу. Віддавати пріоритет громадянам будь-якої країни законодавчо заборонено.
Як повідомляє BBC, К.Керн пообіцяв звернутися з відповідним проханням до лідерів ЄС під час виступу на заході, присвяченому старту 10-річного плану економічного розвитку, в якому особлива увага повинна бути приділена створенню нових робочих місць.
“Країни Східної Європи експортують своє безробіття в Австрію, – заявив канцлер. – Безглуздо триматися за догми, які не дають громадянам ЄС явних переваг у повсякденному житті”.
К.Керн, що представляє соціал-демократів, виступав в місті Вельс, де на виборах перемогла ультраправа Партія свободи. Популярність Партії свободи в Австрії останнім часом зростає, багато в чому через побоювання жителів з приводу імміграції та безробіття.
Обіцянку австрійського канцлера спостерігачі оцінюють як спробу залучити виборців, які симпатизують ультраправим.
На президентських виборах минулого року кандидат від Партії свободи став другим. Партію К.Керна, за приблизними оцінками, підтримують близько 27% виборців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас