Творець мови Swift пішов з Apple, щоб працювати над автопілотом в Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Творець мови Swift пішов з Apple, щоб працювати над автопілотом в Tesla

Світ
500
У минулому році автопілот Tesla не раз потрапляв в новини, а закінчився рік історією про те, як автопілоту вдалося передбачити аварійне зіткнення за секунди до нього.
 У новому році роботу над автопілотом очолить Кріс Латтнер, творець і проджект-лід мови програмування Swift. Він пішов з Apple, щоб стати віце-президентом напряму програмного забезпечення автопілота в Tesla Motors.
До Кріса цю посаду тимчасово обіймав Джинна Хосейн, віце-президент з розробки в SpaceX, тепер він повернеться в рідну компанію. Латтнер працював в Apple з 2005 року і на момент звільнення обіймав посаду директора напрямку інструментів розробки.
Кріс працював над проектом Swift чотири роки. «Я створив багато з базових структур цієї мови, зовсім небагато людей тоді знали про її існування. У 2011 році до проекту почали приєднуватися інші люди», – розповідав Кріс в блозі.
Apple представила цю мову програмування в 2014 році, а пізніше, в 2015 – зробила її opensource-проектом. За допомогою цієї мови розробники можуть створювати додатки для iOS, macOS, tvOS і watchOS. Swift – на 24 місці за популярністю на GitHub, судячи з кількості зірок.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас