Керівництво АМПУ встановило собі зарплату в $10 000 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво АМПУ встановило собі зарплату в $10 000

Казна та Політика
6702
Чиновники Адміністрації морських портів України встановили собі зарплати на рівні 128-320 тис. гривень на місяць.
Зокрема, звільнений вчора виконуючий обов’язки голови АМПУ Юрій Наконечний отримував 280 тис. гривень на місяць.
Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що крім зарплати, керівникам АМПУ виписувалися чималі премії. За грудень розмір бонусів склав від 700 тис. гривень до 1,5 млн гривень на людину. При цьому рівень доходів пересічних співробітників відрізнявся від зарплат керівництва на два порядки. Як зізнався начальник філії АМПУ в порту «Південний» Максим Широков, середня заробітна плата співробітника адміністрації в 2015 році склала 7,5 тис. гривень. Тим часом, оклад та премії самого Широкова відповідають рівню доходів решти топ-менеджменту держпідприємства.
Додатково до зарплат і премій у керівництва АМПУ є можливість заробити на видачі дозволів та закупівлі. Одним з найбільш скандальних тендерів минулого року визнаний конкурс на проведення днопоглиблення в порту «Південний». Тендерний комітет під керівництвом Максима Широкова відхилив дешевші пропозиції з ціною 975 і 901 млн гривень, визнавши переможцем учасника з ціною 989 млн гривень. В результаті рішення Широкова держава могла втратити 88 млн гривень, які, ймовірно, осіли б в кишенях чиновників.
Нагадаємо, Міністерство інфраструктури заявило, що на цьому тижні призначить новим в. о. керівника АМПУ Райвіса Вецкаганса. «Незважаючи на неодноразові спроби уряду і Міністерства інфраструктури нормалізувати діяльність АМПУ, державне підприємство залишається зразком неефективності, корупції і зловживань. Виникає багато питань і з приводу керованості АМПУ », – заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
За його словами, такого опору з боку керівництва підприємства на будь-які пропозиції міністерства щодо впорядкування його роботи не було ніде. «Всі наші рішення блокуються або ігноруються. Тому ми міняємо керівництво АМПУ, що стане першим кроком в масштабну реформу морської галузі», – підкреслив Омелян.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас