Місцева влада 2016 року поставила 10-річний антирекорд з компенсацій за залізничні перевезення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місцева влада 2016 року поставила 10-річний антирекорд з компенсацій за залізничні перевезення

Фондовий ринок
245
ПАТ “Укрзалізниця” в 2016 році з районних та міських бюджетів і бюджету столиці за перевезення у приміському сполученні пасажирів пільгових категорій отримало найменшу компенсацію за останні 10 років – місцева влада в цілому відшкодувала лише 9,2% суми наданих послуг і заборгувала залізничному перевізнику 424 млн грн.
Як повідомила прес-служба ПАТ, в 2016 році вперше місцеві бюджети не отримали субвенції з державного бюджету на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Самостійно ж місцева влада змогла компенсувати менше 10%, аргументуючи тим, що немає коштів. Більшість міських і районних державних адміністрацій в минулому році відмовилося підписувати договори з регіональними філіями “Укрзалізниці” щодо компенсації збитків за перевезення окремих категорій громадян.
Так званими “рекордсменами” з нульовою компенсацією стали Київ, Чернівецька, Львівська, Івано-Франківська області, а також Київська область, що відшкодувала 0,4%. Серед областей, які змогли виділити компенсацію, Кіровоградська – 65,6%, Запорізька – 24,2%, Полтавська – 27,0%, Миколаївська – 19,6%, Дніпропетровська – 18,5%, Тернопільська – 9,9% і ін.
“Причому компенсувати кошти вони стали тільки з вересня, після проведення відповідної роботи з боку “Укрзалізниці”, – наголошується в повідомленні.
ПАТ нагадує, що залізничний транспорт України перевозить найбільшу кількість пасажирів-пільговиків в порівнянні з іншими видами транспорту в державі. В цілому пільговий проїзд поїздами здійснюють 16 категорій населення (пенсіонери за віком, інваліди, учасники бойових дій, студенти та ін.) відповідно до законодавства України. Серед всіх пасажирів приміських поїздів пільговики становлять майже 70%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас