ЄС готовий виділити Україні 100 мільйонів євро на Фонд енергоефективності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готовий виділити Україні 100 мільйонів євро на Фонд енергоефективності

Казна та Політика
249
Євросоюз готовий виділити Україні 100 млн євро для наповнення Фонду енергоефективності.
Про це йшлося в телефонній розмові віце-президента Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Мароша Шевчовича і прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.
“Шевчович запевнив, що ЄС підтримує зусилля уряду щодо реформування енергетичного сектору України. Віце-президент Єврокомісії проінформував також про готовність ЄС надати Україні 100 млн євро для наповнення Фонду енергоефективності, відзначивши необхідність прийняття українським парламентом законів про Фонд енергоефективності, про ринок електроенергії, про регулятора у сферах енергетики і комунальних послуг”, – повідомляє прес-служба українського уряду за підсумками розмови.
Крім того, під час розмови йшлося про практичні питання співпраці України та Євросоюзу в енергетичній сфері, зокрема щодо забезпечення українських і європейських споживачів природним газом.
“Обговорюючи питання транзиту природного газу територією України, Гройсман підкреслив, що українська сторона є надійним транзитером вуглеводнів в країни-члени ЄС”, – підкреслюється в повідомленні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас