Розенко визнав несправедливість пенсійних виплат в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко визнав несправедливість пенсійних виплат в Україні

Казна та Політика
2327
“Осучаснення” пенсій є одним із пріоритетних проектів уряду, проте на його реалізацію потрібно додатково від 30 до 40 млрд грн.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.
“Безумовно, несправедливість у виході на пенсію у нас є. І це питання так званого осучаснення“пенсії. На сьогоднішній день я можу сказати, що це буде один з перших проектів уряду, які ми будемо намагатися реалізувати в соціальній сфері в 2017 році. На осучаснення пенсій нам потрібно додатково від 30 до 40 млрд грн в залежності від механізмів осучаснення – зараз у нас є дві моделі”, – розповів Розенко.
За його словами, Кабмін розраховує на позитивний для Пенсійного фонду ефект від підвищення “мінімалки”.
“Ми дуже розраховуємо на легалізацію, на те, що підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн дасть нам додатковий ресурс до Пенсійного фонду. Ми його спрямуємо в першу чергу саме на осучаснення, щоб вирівняти ситуацію в умовах пенсійного забезпечення тих людей, які виходили на пенсію 7, 10, 15 років тому, і людей, які виходять на пенсію сьогодні”, – пояснив Розенко.
“Несправедливість є. Ми про це знаємо. І знову-таки кажу, що програма осучаснення записана в планах уряду”, – підсумував віце-прем’єр.
Нагадаємо, з 1 січня 2017 року в Україні зросла мінімальна зарплата – до 3200 грн. Слідом за “мінімалкою” Кабмін в новому році обіцяє підняти і пенсії – в середньому на 300 грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас