Українців обіцяють рекордно штрафувати за зарплати в конвертах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців обіцяють рекордно штрафувати за зарплати в конвертах

Особисті фінанси
2257
Держава обіцяє серйозно взятися за жадібних роботодавців. Глава ДФС Роман Насиров анонсував з початку 2017 року проведення перевірок 180 тисяч компаній, які зараз платять середню зарплату менше 3200 грн. Допомагати податківцям на центральному рівні буде Держслужба з питань праці, а на місцях при кожній з обладміністрацій створять зведені робочі групи по боротьбі з нелегальним працевлаштуванням.
З січня 2017 року на порушників чекає штраф у розмірі трьох мінімальних зарплат через не допуск до перевірки (9 600 грн), а при встановленні факту виплати зарплат “в конвертах” – 100 “мінімалок” (320 тис. грн.). Розширення повноважень органів влади, у тому числі органів місцевого самоврядування в частині перевірок виплати зарплати та посилення відповідальності роботодавців було закріплено законом №1774, прийнятим “під ялинку”.
До чого готуватися
За даними ДФС, зараз близько 30 тис. підприємств, або 10% від усієї їх кількості платять зарплату на рівні мінімальної — 1600 грн на місяць. У кожній області (залежно від розміру) налічується від 3 тисяч до 14 тисяч компаній, рівень оплати праці в яких недотягує до нового мінімуму в 3200 грн.
За словами Романа Насирова, найбільше таких підприємств у сфері торгівлі, переробки, АПК і будівництві.
“Там треба буде шукати”, — заінтригував бізнес Роман Насиров.
Перевіряти будуть також і приватних підприємців, що мають найманих працівників.
Експерти відзначають, що це посилить тиск на бізнес, особливо малий. Що в кінцевому підсумку буде провокувати закриття компаній і нові звільнення слідом за підвищенням мінімальної заробітної плати, тому що бізнесу стане складно пристосуватися до нових умов.
Наприклад, як відзначає керуючий партнер Mozhaev & Partners Михайло Можаєв, поширеним способом економії є оформлення персоналу на неповний робочий день при фактичному повному завантаженні.
Штраф за таке оформлення становить 30 мінімальних зарплат, як і за допуск кожного працівника до роботи без оформлення трудового договору. А за словами прем’єра Володимира Гройсмана, виявлена розбіжність буде каратися штрафом у сотні тисяч гривень. Такі санкції остаточно розорять малий і середній бізнес.
“Потрібно не залякувати роботодавця, а дати йому можливість легально платити високі зарплати, зберігаючи прибутковість бізнесу. В нинішніх умовах бізнес просто не виживе, якщо буде платити повністю легальні зарплати. Мало того, якщо співробітникам запропонувати платити податки за їх рахунок, то 99% працівників напевно захоче отримувати зарплату в конверті”, — зазначив старший партнер адвокатської компанії “Кравець та Партнери” Ростислав Кравець.
За його словами, навантаження на фонд оплати праці надмірно високе. У тому числі тому, що українські підприємства майже нічого не можуть віднести на собівартість продукції і майже з усього держава намагається взяти податок.
Штрафи можна оскаржувати
Державу можна зрозуміти. Зниження ставки ЄСВ майже в два рази (з 41% до 22%) з одного боку збільшило прибутки компаній і стимулювало помірне зростання зарплат в 2016 році. Але з іншого боку в півтора рази збільшився дефіцит Пенсійного Фонду, склавши рекордні 150 млрд грн, тому що підприємці не поспішали легалізувати зарплати. От і взялися за проблему з іншого кінця — підняли мінімалку і вирішили контролювати її виплати.
Що стосується самої процедури перевірок, то особливих змін у їх проведенні не передбачається. Так само, як раніше, контролюючі органи будуть направляти за 10 днів повідомлення про перевірки та проводити її за існуючою процедурою.
“Єдиний неясний момент — як перевіряючі будуть доводити отримання грошей у конвертах. За весь час перевірок, проведених фіскальною службою, особливих успіхів не спостерігалося”, — зазначив Кравець.
За словами юриста, в будь-якому випадку всі рішення про накладення штрафів доведеться обґрунтовувати в судах. Одного рішення податкового інспектора або інспектора з праці буде недостатньо. Те ж саме стосується встановлення фактів наявності трудових відносин, якщо працівник ніяк не оформлений.
“Факт трудових відносин також повинен встановлюватися в суді. І тоді вже можна нараховувати додаткову суму податків як працівнику, так і роботодавцю. Те ж саме стосується і сплати штрафів за неофіційну виплату зарплати”, — говорить Кравець.
Інакше всі ці санкції буде легко оскаржити в суді. В адміністративному процесі відповідач зобов’язаний довести правомірність накладення штрафів.
Костянтин Симоненко
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас