Ціна нафти Brent опустилася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна нафти Brent опустилася

Енергетика
858
Ціни на нафту перейшли до зниження в понеділок через побоювання, що в умовах збільшення експорту з Ірану, Лівії, а також зростання активності виробників сланцевої нафти зусилля ОПЕК щодо збалансування ринку матимуть обмежений ефект.
Березневий ф’ючерс на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:00 за київським часом опустився на 0,3% – до $56,91 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту BRENT на лютий на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася на цей час на 0,4% – до $53,76 за барель.
Перший тиждень 2017 року ціни на нафту, рухаючись різноспрямовано, завершили в невеликому – всього на 0,5% – плюсі завдяки прогнозам, що заявлене в листопаді зниження видобутку сировини країнами ОПЕК у підсумку допоможе скоротити її запаси. У перший робочий день 2017 року котирування доходили до рекордних за півтора роки $58.
Видобувні країни з початку січня приступили до реалізації заходів щодо зниження виробництва нафти. Саудівська Аравія, повідомила The Wall Street Journal, вже скоротила видобуток у січні на 468 тис. барелів. Той факт, що Ер-Ріяд, неформальний лідер ОПЕК, виконує взяті на себе зобов’язання, підвищує шанси, що приклад з нього візьмуть інші країни, що може призвести до подальшого зростання цін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас