Поки йде війна: Тука розповів про загрозу економічної окупації України Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поки йде війна: Тука розповів про загрозу економічної окупації України Росією

Казна та Політика
4113
Україна ризикує зіткнутися з наслідками економічної окупації російським капіталом під час військової агресії Кремля на Донбасі.
Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.
Він зазначив, що інформація про стан справ на лінії фронту, про чисельність ворога і його техніки на сході України надходить щодня.
“Але, існує й інша складова окупації, не менше загрозлива, хоча і менш помітна – економічна. Свого часу, нам багато розповідали про російські інвестиції в економіку України: росіяни купили той завод, цей банк, цю мережу … Все це подавалося як позитив у відносинах між державами і як свідчення зростаючої співпраці в різних областях. Однак, я практично не чув закликів до збереження економічної безпеки України! “ – Написав Тука.
“Економічна складова” гібридної війни “починає діяти після того, як в початковій фазі окупації вже задіяні пропаганда і політична складова. Хто знає рівень впливу російських фінансів (контрольованих Кремлем) на економіку, політику і безпеку України? Хто бачив по ТБ експертні аналізи цього впливу ? Я вже не питаю, хто бачив дії, спрямовані на економічну деокупацію України? “ – Йдеться в тексті.
Також чиновник наголосив на необхідності ретельного аналізу стану підприємств, задіяних в промислових ланцюжках. “Адже для того, щоб зупинити цілу галузь, зовсім не обов’язково володіти цією галуззю”, – сказано в тексті.
“Я неодноразово говорив про небезпеку монопольного становища, коли бізнес-інтереси власника вступають в протиріччя інтересам держави. Але, коли монопольними становищем володіє окупант – загроза стає на рівні національної безпеки! .. Суспільство повинно усвідомити: в разі зупинки будь-якого підприємства або скорочення , не варто миттєво волати “владу геть!”, а варто задуматися – хто і яку мету переслідує, викликаючи зрозуміле невдоволення населення “, – додав Тука.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас