НБУ закликає банки не зловживати розміром комісій при безготівкових розрахунках фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ закликає банки не зловживати розміром комісій при безготівкових розрахунках фізосіб

Особисті фінанси
1219
Національний банк закликає банки не зловживати розміром комісій при безготівкових розрахунках фізичних осіб.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.
Відзначається, що відповідно до закону “Про банки і банківську діяльність” комерційний банк самостійно встановлює процентні ставки та комісійну винагороду за надані послуги, які не можуть бути нижчими за собівартість банківських послуг у цьому банку.
Разом з тим Національним банком направлені листи асоціаціям банків з пропозицією спільно з банками опрацювати можливість оптимізації структури доходів і недопущення додаткового фінансового навантаження на фізичних осіб в частині сплати сум комісійної винагороди банку за переказ коштів.
У той же час НБУ підкреслює, що дотримання обмежень готівкових розрахунків з фізичними особами на суму 50 тис. гривень, встановлених постановою №210, з 4.01.2017 є обов’язковим при проведенні будь-яких розрахунків за участю фізичних осіб незалежно від дати укладення договору, за яким вони здійснюються.
Нагадаємо, Національний банк вирішив знизити граничну суму розрахунку готівкою для громадян зі 150 тис. гривень до 50 тис. гривень з 4 січня.
Національний банк вважає обмеження розрахунку готівкою 50 тис. гривень, яке вступило в силу в середу, зручнішим для населення, держави і підприємців.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас