Долар зміцнюється відносно євро та ієни в п'ятницю після різкого ослаблення напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар зміцнюється відносно євро та ієни в п'ятницю після різкого ослаблення напередодні

Валюта
694
Долар США зміцнюється відносно євро та ієни в п’ятницю після різкого ослаблення за підсумками попередніх торгів на тлі, пише MarketWatch.
Курс американської валюти до євро впав в четвер на 1,1%, до ієни – на 1,6%.
У п’ятницю пара євро / долар торгується на рівні $ 1,0576 у порівнянні з $ 1,0607 на закриття попередньої сесії, курс долара до ієни збільшився до 116,20 ієни проти 115,35 ієни напередодні.
Різке ослаблення долара було за публікацією протоколу грудневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС), в якому було зазначено наявність “істотної невизначеності” щодо можливих наслідків політики обраного президента США Дональда Трампа для економіки країни.
Керівництво Федрезерву “вказало на низку ризиків, реалізація яких може зажадати зміни політики ФРС в порівнянні з очікуваним в даний час напрямком”, йдеться в протоколі.
В даний час керівники американського ЦБ очікують поступового підвищення базової процентної ставки, але відзначають ризик того, що їм доведеться прискорити темпи жорсткості грошово-кредитної політики через прискорення інфляції
Увага ринку в п’ятницю направлено на дані міністерства праці США про безробіття за грудень 2016 року. Консенсус-прогноз експертів, опитаних MarketWatch, передбачає зростання числа робочих місць в американській економіці минулого місяця на 183 тис.
Слабкі дані по американському ринку праці можуть змусити Федрезерв переглянути траєкторію підйому ставки, відзначають аналітики.
Пара євро / ієна торгується в п’ятницю на рівні 122,9 ієни в порівнянні з 122,36 ієни напередодні
Курс юаня до долара США на торгах в Шанхаї опустився на 0,8% – до 6,9311 юаня / $ 1, курс офшорного юаня (китайська нацвалюта, торги якої здійснюються за межами материкового Китаю і яка не прив’язана до довідкового курсу НБК), знизився на 0,4%.
У п’ятницю Народний банк Китаю (НБК) підвищив довідковий курс юаня на 0,9%, що є максимальним підйомом з 2005 року, до 6,8668 юаня / $ 1. Експерти, однак, очікували, що довідковий курс буде збільшено більш істотно.
Ослаблення юаня сприяли рекомендації аналітиків Goldman Sachs продавати юань, що подорожчав на 2,5% за останні дві сесії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас