Генштаб вирішив призивати випускників військових кафедр, які не служили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генштаб вирішив призивати випускників військових кафедр, які не служили

Казна та Політика
6057
В Україні в 2017 році будуть призивати на військову службу офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри вищих навчальних закладів і які раніше не служили.
Про це заявив заступник начальника головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Марк Андрусяк в ефірі радіо “Армія FM”.
“Ми плануємо в цьому році провести такий призив офіцерів на військову службу. Такий вид служби називається” військова служба за призовом осіб офіцерського складу. Термін служби складе 18 місяців. Відносно таких призовників діятимуть норми про збереження за ними робочого місця і зарплати”, – розповів він.
Перший набір планується вже в лютому. Як зазначив Андрусяк, офіцери запасу будуть також нести службу в зоні АТО, але тільки після відповідної підготовки.
Головнокомандувач ЗСУ, начальник Генштабу Віктор Муженко пояснив, що призиваючи на службу “офіцерів-строковиків”, планують укомплектувати офіцерські посади – як первинних, так і на рівні органів військового управління.
“Нам необхідно систематизувати дані про офіцерів запасу, здатних проходити військову службу. Зокрема, це стосується людей, які не служили, але мають вищу освіту і отримали військові звання офіцерів запасу. Щорічно такі офіцерські звання отримують 9-10 тис. осіб. Це потужний ресурс, який повинен ефективно використовуватися “, – підкреслив головнокомандувач ЗСУ.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас