NVIDIA AI Co-Pilot подбає про безпеку водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NVIDIA AI Co-Pilot подбає про безпеку водіїв

Технології&Авто
593
Компанія NVIDIA в рамках CES 2017 представила автомобільну систему на основі штучного інтелекту під назвою AI Co-Pilot, яка є частиною масштабного проекту з випуску різноманітних продуктів для безпілотних автомобілів.
Розробники вважають, що самоврядні автомобілі врятують безліч життів, проте до того моменту, як транспорт зможе адаптуватися до абсолютно будь-якої дорожньої ситуації, може пройти не одне десятиліття.
Саме тому NVIDIA сконцентрувала увагу на розробці системи, яка вже зараз зможе зробити процес водіння набагато безпечніше.
Система AI Co-Pilot являє собою набір датчиків і камер, за допомогою яких автовласникові буде легше орієнтуватися на дорозі. В ході презентації розробники пояснили принцип роботи цієї технології. Система включає в себе дві камери заднього і переднього виду, дві камери бічного огляду, а також ще одну, яка сфокусована на обличчі водія.
За допомогою останньої камери і декількох датчиків AI Co-Pilot може стежити за рухами голови і губ, ідентифікувати особу водія, а також стежити за напрямком погляду. Як пояснюють розробники, стежити за водієм і його станом під час руху не менш важливо, ніж за дорожньою ситуацією. Крім того, завдяки розпізнаванню руху губ, AI Co-Pilot може виконувати різні дії, на зразок відтворення музики або побудову маршруту. Для цього користувачеві досить сказати, яку б пісню той хотів почути або куди б він хотів податися.
Для більшої безпеки системою передбачена можливість голосового оповіщення. Таким чином, при виконанні маневру водій буде вчасно попереджений про те, що поруч з ним здійснює рух велосипедист, або ж про те, що на проїжджу частину вийшов пішохід.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас