У штаб-квартирі Goldman Sachs пройшла акція протесту проти зв'язків банку з урядом США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У штаб-квартирі Goldman Sachs пройшла акція протесту проти зв'язків банку з урядом США

Світ
215
Кілька десятків американців влаштували акцію протесту в холі штаб-квартири банку Goldman Sachs в Нью-Йорку, висловивши невдоволення включенням багатьох пов’язаних з банком осіб до складу нового уряду обраного президента Дональда Трампа.
Поліція відібрала у протестувальників кілька плакатів і вивела їх з будівлі, проте активісти пообіцяли провести повторну акцію 17 січня.
“Ми поважаємо право кожного на свободу зібрань і свободу слова в рамках закону, заявила представник банку Тіффані Гелвін. – У даному випадку поліцейські видворили цих громадян з будівлі, оскільки акція була незаконним проникненням”.
Д.Трамп, неодноразово в ході своєї компанії використав назву банку в якості символу великої і жадібної корпорації, висунув кандидатури людей, тісно пов’язаних з Goldman, на ключові пости в своєму уряді. що формується.
Так, Стівен Мнучін, колишній партнер в банку, може стати новим міністром фінансів, а президенту Goldman Sachs Гері Коена запропоновано стати радником з економіки та головою Національної економічної ради.
У середу Д.Трамп висунув кандидатуру Джея Клейтона, партнера юридичної фірми Sullivan & Cromwell, понад століття співпрацює з Goldman, на пост голови Комісії з цінних паперів і бірж (SEC). За джерелами агентства Bloomberg, дружина Дж.Клейтона працює в банку управляючим коштами заможних клієнтів
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас