Гройсман розповів про особливості формування бюджету-2017 року з урахуванням спецконфіскації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів про особливості формування бюджету-2017 року з урахуванням спецконфіскації

Казна та Політика
318
Уряд з метою збереження збалансованості бюджету на 2017 рік заклав у нього тільки 12 млрд грн з 40 млрд грн передбачуваної спецконфіскаціі арештованих коштів режиму Януковича через невизначені перспектив прийняття Верховною Радою закону про зарахування цих коштів до бюджету.
Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає прес-служба Кабінету міністрів.
“Зверніть увагу, ми заклали порівняно незначний ресурс: якщо сума спецконфіскаціі приблизно 40 млрд грн, то тільки 12 з них ми заклали в бюджет як компенсацію його дефіциту. При цьому ми оптимістично дивимося на перспективу спецконфіскаціі. Час йде, правова система підходить до цього моменту , тому всі кошти повинні бути повернені туди, звідки вони були вкрадені. А вкрадені вони були з бюджету, і ці кошти повинні служити державі і людям “, – сказав прем’єр.
За словами Гройсмана, забезпечити часткове покриття дефіциту бюджету допоможе і реформа митниці.
“Так, там ще далеко до якісного наведення порядку, але вже ті перші кроки, які ми зробили, дозволили в серпні (2016 року – Ред.) отримати 1 млрд (грн – Ред.), а в подальшому вже 2-2,5 млрд грн перевиконання планів отримувати щомісяця в дохідну частину бюджету “, – підкреслив глава уряду.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас