Ярославський заявив про зацікавленість в оренді ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ярославський заявив про зацікавленість в оренді ОПЗ

Казна та Політика
729
Група DCH Олександра Ярославського підтвердила свій інтерес до Одеського припортового заводу (ОПЗ).
В офіційній заяві говориться: “З огляду на, що, за інформацією ПАТ “Одеський припортовий завод”, керівництво підприємства спільно з Фондом держмайна України (ФДМУ) веде пошук компаній, зацікавлених в оренді цілісного майнового комплексу на тривалий період, група DCH підтверджує свою зацікавленість в даному активі. Наш досвід успішного розвитку підприємства аналогічної галузевої приналежності (ПАТ “Азот” Черкаси) переконливо свідчить про наявність у DCH необхідних компетенцій і організаційно-ресурсного потенціалу. А така правова форма, як оренда ОПЗ дозволить нам детально розібратися в економічному механізмі діяльності заводу і вибрати оптимальні шляхи його модернізації. В даний час наші фахівці готують офіційне звернення до ФДМУ, яким наша готовність орендувати ОПЗ буде підтверджена документально”.
Нагадаємо, що на сайті Одеського припортового заводу розміщена інформація наступного характеру: “У зв’язку з високою ціною природного газу, що поставляється НАК “Нафтогаз України”, яка не кореспондується з цінами на світовому ринку на продукцію заводу, беручи до уваги неможливість подальшого постачання природного газу в 2017 р з боку НАК “Нафтогаз України” до погашення існуючого боргу, прийнято рішення про тимчасове зупинення виробництв і цехів заводу. в даний час АТ “ОПЗ”, за погодженням з Фондом державного майна України, веде пошук компаній, зацікавлених в оренді цілісного комплексу на тривалий період”.
Як відомо, на початку грудня поточного року група DCH Олександра Ярославського відмовилася від участі в конкурсі з приватизації ОПЗ, назвавши в числі причин відмови збиткову діяльність заводу, значний обсяг кредиторської заборгованості та постійний її зростання, неврегульованість і невизначеність щодо цілого ряду життєво важливих питань діяльності підприємства. У той же час, в заяві DCH про вихід конкурсного процесу були відзначені “зацікавленість в майбутньому в придбанні ОПЗ і готовність до подальшої співпраці з цього питання”. Згодом прес-служба DCH також заявила про намір Ярославського для покупки ОПЗ створити міжнародний консорціум із залученням великих західних банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас