ФГВФО про загрозу втрати активів банку "Хрещатик" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО про загрозу втрати активів банку "Хрещатик"

Кредит&Депозит
403
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявляє про загрозу втрати значної частини активів ліквідованого банку “Хрещатик” в результаті непогашення низкою юридичних осіб облігацій, що знаходяться на балансі фінустанови.
Як повідомляється на сайті фонду, в період з 2011 по 2015 роки банк викупив облігації на 2 мільярди гривень, в подальшому уклавши з емітентами договори зворотного викупу, проте станом на грудень 2016 року зобов’язання зі зворотного викупу не виконані. Фонд зазначив, що 88% емітентів цих облігацій пов’язані з банком, а емітенти близько 85% облігацій в портфелі банку мають ознаки фіктивності.
За інформацією фонду, випуск облігацій проводився під інвестиційні проекти, але фонд не виключає, що планів продавати ці проекти не було, а угода являє собою схему виведення активів.
Також повідомляється, що за цими фактами фонд готує матеріали для звернення до правоохоронних органів із заявою про вчинення кримінального злочину.
Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на підставі рішення Національного банку України про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку “Хрещатик” з 6 червня почав ліквідацію фінустанови.
Тимчасова адміністрація працювала в банку з 5 квітня. Банк “Хрещатик” працював на ринку України з 1993 року і входив до двадцятки найбільших банків за обсягом активів.
Згідно з даними про структуру власності банку, ключовими власниками фінустанови є громадянин України Андрій Іванов з часткою 37%, Київська міськдержадміністрація з часткою 25%, громадянин Австрії Микола Солдатенко з часткою 24%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас