"Київстар" має намір на початку 2017 р. вийти на ринок фінансових послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київстар" має намір на початку 2017 р. вийти на ринок фінансових послуг

Фондовий ринок
1357
Здійснити за допомогою дочірнього підприємства ТОВ “Старманія” комерційний запуск першого блоку фінансових послуг, зокрема, перекази коштів населення і платежі на користь третіх осіб.
Як повідомили агентству в прес-службі компанії, банками-емітентами електронних грошей в цьому проекті виступлять державний Укргазбанк і підконтрольний італійській Intesa Sanpaolo Правекс-Банк, відібрані в ході конкурсу. В даний час компанія проводить конкурс з відбору однієї з платіжних систем.
“Проект з надання абонентам “Київстар” мобільно-фінансових послуг складається з декількох блоків. Один з них в даний час проходить пілотні випробування, а на початку 2017 року планується комерційний запуск”, – відзначили в прес-службі на запит агентства.
Як повідомлялося, ТОВ “Старманія” в червні отримало ліцензію Національного банку України на переказ коштів у національній валюті.
“Київстар” – український оператор телекомунікацій, надає послуги зв’язку і передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, в тому числі 3G. Послугами оператора користуються 25,3 млн абонентів мобільного зв’язку і близько 814 тис. клієнтів фіксованого інтернету.
“Київстар” з середини січня 2014 року спільно з Альфа-банком (Київ) запустив послугу NFC-платежів (безконтактних платежів), для якої необхідно отримати прив’язану до SIM-картки банківську картку і завантажити в телефон спеціальний додаток. Однак ця послуга поки не стала надто популярною.
У серпні минулого року оператор зареєстрував ТОВ “Старманія” для надання фінансових послуг (крім страхування та пенсійного забезпечення), фінансового лізингу, інших видів кредитування і грошового посередництва, а також для обробки даних і розміщення інформації на веб-вузлах. Статутний капітал дочірньої компанії становить 7 млн ​​грн, частка “Київстару” – 100%.
Акціонери “Київстару” – міжнародна група VimpelCom Ltd. (офіс в Нідерландах), акції якої знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас