Stoxx Europe 600 завершує рік зниженням, британський FTSE 100 - максимальним зростанням з 2013 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Stoxx Europe 600 завершує рік зниженням, британський FTSE 100 - максимальним зростанням з 2013 р.

Фондовий ринок
80
Європейські фондові індекси опускаються в п’ятницю, інвестори займають обережну позицію в останній торговий день 2016 року.
Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 опустився в ході торгів на 0,3%, до 359,26 пункту.
Британський FTSE 100 втрачає 0,3%, французький CAC 40 – 0,2%, німецький DAX – 0,1%.
Stoxx Europe 600 завершує 2016 рік зниженням на 1,6%. Індекс так і не відновився повністю від втрат, зафіксованих на початку року через серйозну стурбованість інвесторів можливістю ослаблення економічного підйому в Китаї. Серед інших чинників, які чинили тиск на індекс в 2016 році, – побоювання щодо слабких темпів зростання економіки єврозони і політична невизначеність, а також загроза банківської кризи в Італії.
Значення індексу перебувало в діапазоні шириною менше 50 пунктів протягом основної частини цього року, і лише в четвертому кварталі ринок отримав імпульс до зростання завдяки обранню Дональда Трампа президентом США, підвищивши надії на прискорення економічного зростання в світі, а також продовження Європейським центральним банком (ЄЦБ ) терміну дії програми викупу активів.
Тим часом, британський індекс FTSE 100 завершує поточний рік максимальним підйомом за три роки – на даний момент його приріст становить 13,9%, пише MarketWatch.
FTSE здобув підтримку за рахунок двох факторів в цьому році. По-перше, на початку року сировинні товари, в тому числі нафта і метали, були в немилості у трейдерів, що призвело до їх серйозної недооцінки і створило чудові можливості для інвесторів, – зазначає аналітик Financial Orbit Кріс Бейлі. – Акції гірничовидобувних компаній виявилися дуже і дуже дешевими, і, якщо подивитися на папери BHP Billiton, видно, що їх вартість підскочила більш ніж удвічі з січневих мінімумів”.
Другим фактором стало червневе рішення Великобританії про вихід з Євросоюзу, каже експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас