Єврокомісія дозволила італійському уряду допомогти банку Monte dei Pasch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія дозволила італійському уряду допомогти банку Monte dei Pasch

Світ
184
Європейська Комісія в четвер, 29 грудня, прийняла відповідний запит з Риму, передає Deutsche Welle. Одночасно в Брюсселі дали недвозначно зрозуміти, що це рішення не має нічого спільного з можливими планами щодо докапіталізації банку.
Переговори з італійським урядом і регуляторами щодо докапіталізації і досі тривають, заявила в Брюсселі прес-секретар Єврокомісії.
 Нагадаємо, згідно з підрахунками Європейського центробанку (ЄЦБ), на докапіталізацію MPS необхідно 8,8 мільярда євро. Раніше мова йшла про суму в 5 мільярдів євро. Італійський банк не зміг знайти приватних інвесторів для закриття цієї діри, а тому сподівається на порятунок з боку уряду.
Уряд Італії схвалив минулого тижня виділення коштів на порятунок MPS і ряду інших кризових банків загальною сумою в 20 мільярдів євро. Новосформований кабінет міністрів Італії під керівництвом Паоло Джентілоні намагається таким чином запобігти банківській кризі в Італії. Monte dei Paschi di Siena – найстаріший банк в світі за розміром активів, входить до п’ятірки найбільших в Італії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас