Австрія запропонувала "покарати" країни, які відмовляються приймати назад мігрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрія запропонувала "покарати" країни, які відмовляються приймати назад мігрантів

Світ
575
Міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц виступив із пропозицією обмежити розмір міжнародної грошової допомоги країнам за відмову приймати назад своїх громадян, яким не надали статус біженця в Європі, повідомляє Deutsche Welle.
“Багато країн просто не зацікавлені в тому, щоб ми відправляли назад їхніх громадян”, – зазначив австрійський міністр в інтерв’ю Der Spiegel.
Причина, за словами Курца, полягає в тому, що грошові перекази з Європи від вихідців із цих країн є важливим джерелом валютних надходжень. Тому, як зазначає Курц, якщо пригрозити країнам скороченням обсягу міжнародної допомоги за відмову приймати назад своїх громадян, то це відразу призведе до зміни позиції.
Водночас, австрієць виступив з вимогою посилення контролю зовнішніх кордонів ЄС.
“Якщо ми не можемо контролювати, хто взагалі іммігрує в ЄС, і хто тут проживає, тоді це – ризики для безпеки”, – застеріг він, також зазначивши, що, на жаль, терористи користуються тими ж маршрутами, що й біженці.
Нагадаємо, раніше глава Баварії і голова консервативного Християнсько-соціального союзу Хорст Зеехофер закликав змінити міграційну політику Німеччини у зв’язку з терактом в Берліні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас