Виробники сланцевої нафти США націлені на зростання, спробують не переборщити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробники сланцевої нафти США націлені на зростання, спробують не переборщити

Енергетика
1200
Сланцеві нафтовиробники США знову готові проявити відчайдушну відвагу в боротьбі з попитом і пропозицією.
Після непростого 2016 року, який нафтові котирування розпочали з 12-річних мінімумів, а закінчили зростанням після несподіваної угоди між країнами ОПЕК та іншими великими державами-виробниками, американські компанії обіцяють не демонструвати надмірну реакцію або надмірно нарощувати витрати. У число цих компаній входять Continental Resources Inc. і Pioneer Natural Resources Co.
Як зазначають експерти, спокуса буде велика. Підвищення цін на нафту вже спровокувало збільшення числа діючих бурових установок у США до піку з січня.
Якщо нафта подолає позначку в $70 за барель, видобуток в країні може збільшитися на 1 млн барелів на добу, нівелюючи більшу частину планованого ОПЕК скорочення виробництва, вважають аналітики Citigroup Inc. На тлі обіцянок обраного президента США Дональда Трампа пом’якшити галузеве регулювання і прогнозів експертів щодо поліпшення фінансових показників в 2017 році, виробники сланцевої нафти націлені на зростання.
“Представників галузі реально турбує, що нас може чекати чергова корекція цін, якщо ми переборщимо з бурінням, – сказав генеральний директор Continental Resources Гарольд Хемм. – Вони постараються бути більш дисциплінованими”.
США в даний час добувають 8,8 млн б/д, причому приблизно половину цього обсягу забезпечує сланцева нафта.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас