"Укрзалізниця" залучить 5-річний кредит Укргазбанку на 4 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" залучить 5-річний кредит Укргазбанку на 4 млрд грн

Фондовий ринок
193
ПАТ “Укрзалізниця” і Укргазбанк (Київ) 27 грудня 2016 року підписали кредитний договір, який передбачає надання фінансування в розмірі 4 млрд грн на п’ять років.
Як повідомила прес-служба ПАТ, цей кредит – перша залучення позикових коштів з моменту створення ПАТ. В рамках договору “Укрзалізниця” і Укргазбанк остаточно врегулюють питання про реструктуризацію простроченого фінансового боргу, раніше створеного залізницями України, правонаступником яких є товариство, перед банком на суму близько 520 млн грн.
“Реалізація домовленостей керівництва “Укрзалізниці” і Укргазбанку про надання фінансування стала можлива, перш за все, після прийняття урядом постанови №551 від 23 серпня 2016 року, яка спростила механізм узгодження державними органами залучення запозичень “Укрзалізницею”, – йдеться в повідомленні.
У ньому вказується, що суспільство ініціювало пролонгацію дії постанови на 2017 рік, його позитивний ефект планується поширити на наступний рік.
“Залучення кредиту від Укргазбанку є одним з етапів реалізації програми реструктуризації місцевого боргу, яку члени правління “Укрзалізниці” представили 22 листопада 2016 року в Лондоні в ході зустрічі з бондхолдерами. Запозичення, структуровані у вигляді відновлювальної кредитної лінії у національній валюті України, на відміну від строкових валютних кредитів, які зараз складають більшість кредитного портфеля ПАТ, дозволять зменшити витрати на обслуговування такої позики, знизити валютні ризики, забезпечать більш ефективне використання залишку коштів на рахунку”, – наголошується в повідомленні.
Зараз “Укрзалізниця” продовжує роботу по поліпшенню структури кредитного портфеля, в основному, у співпраці з державними банками країни.
Раніше повідомлялося про намір “Укрзалізниці” рефінансувати наявні строкові кредити в іноземній валюті поновлюваними кредитними лініями. “Ми вважаємо боргове навантаження підприємства занадто високим і, відповідно, вживаємо заходів, щоб його знизити. З цією метою ведемо переговори з низкою банків, щоб знизити валютне навантаження, замінити велику кількість кредитів в іноземній валюті поновлюваними кредитними лініями”, – сказав фінансовий директор підприємства Олександр Бужор.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас