Panasonic інвестує $260 млн у виробництво сонячних батарей для Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Panasonic інвестує $260 млн у виробництво сонячних батарей для Tesla

Технології&Авто
929
Японський виробник електроніки Panasonic оголосив про інвестування більше 30 млрд ієн ($260 млн) в підприємство з випуску сонячних батарей для Tesla Motors, передає газета The Wall Street Journal.
У жовтні 2016 року Tesla повідомила про співпрацю з Panasonic у завершенні будівництва заводу в місті Буффало (штат Нью-Йорк, США), який займеться виготовленням фотоелектричних елементів і модулів. Спочатку цю фабрику будувала компанія SolarCity, яку Tesla придбала в листопаді.
Згідно із заявою Tesla, компанія створить в Буффало понад 1400 робочих місць, 500 з яких будуть пов’язані з виробництвом. Виробничі лінії на заводі, який американська компанія добудовує спільно з Panasonic, почнуть працювати влітку 2017 року. До 2019-го планується налагодити випуск сонячних модулів в обсязі, еквівалентному одному гігаватту генерованої потужності.
Вклавши $260 млн підприємство, Panasonic отримає доступ до виробничих потужностей Tesla, а також довгостроковий контракт на закупівлю продукції.
Нагадаємо, Panasonic залишається основним постачальником акумуляторних елементів для електромобілів Tesla. Спільними зусиллями компанії будують «гігафабрику» (Gigafactory) з виробництва батарей. Інвестиції в проект оцінювалися в $5 млрд, з яких на Panasonic припаде $1,6 млрд.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас