Екс-голова правління банку "Михайлівський" Дорошенко вважає незаконною ліквідацію банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-голова правління банку "Михайлівський" Дорошенко вважає незаконною ліквідацію банку

Фондовий ринок
675
Екс-голова правління банку “Михайлівський” Ігор Дорошенко вважає, що Національний банк прийняв незаконне рішення щодо ліквідації банку.
Про це він заявив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
Дорошенко вважає, що проблеми вкладників “Михайлівського” могли б бути вирішені в разі скасування рішення про ліквідацію банку і відновлення його діяльності.
“Знаючи фінансовий стан банку, виконанням ним нормативів і вимог Нацбанку, вважаю, що достатніх підстав для ліквідації банку не було. Тому я не виключаю, що за результатами судового розгляду цієї справи ми зможемо побачити відновлення діяльності ще одного банку, який примусово був виведений з ринку”, – говорить Дорошенко.
Також колишній керівник банку заявляє, що діяльність банку по роботі з фінансовими компаніями була законною.
“Хочу відкинути всі звинувачення, які останнім часом поширюються чи то від необізнаності, чи то від недоброзичливості, що банк, його керівники, обманювали вкладників, коли в відділеннях банку пропонувалися продукти його партнерів – фінансових компаній по залученню коштів фізичних осіб. Банк, розширюючи сферу обслуговування населення і пропонуючи вибір найбільш вигідних і цікавих продуктів, виступав посередником деяких фінансових компаній по залученню ними коштів від фізичних осіб. Така діяльність повністю відповідала чинному законодавству України”, – заявляє Дорошенко.
Він зазначив, що подібна діяльність не порушувала ніяких норм законодавства або інтереси фізичних осіб.
“Фактично це аналог фідуціарних депозитів або інвестиційних продуктів, які широко пропонуються європейськими банками”, – пояснив він.
За словами Дорошенка, після переказу коштів клієнтів на рахунки в банку, всі зобов’язання з виплати вкладникам їхніх коштів перейшли до банку.
Він вважає, що Фонд гарантування безпідставно не компенсував частині вкладників їхні кошти, що знаходяться на їхніх рахунках (включаючи 2 сторонні договори з фінкомпаніями).
Дорошенко заявив про бажання брати участь у міжвідомчій робочій групі з врегулювання проблемних питань вкладників банку.
Як повідомлялося, 18 травня банк “Михайлівський” звільнив голову правління Ігоря Дорошенка за власним бажанням, а 23 травня стало відомо про те, що він став CEO власника Платинум Банку.
23 травня Національний банк визнав банк “Михайлівський” неплатоспроможним.
У серпні Шевченківський районний суд Києва заарештував підозрюваного в розкраданні 870 млн гривень Ігоря Дорошенка.
На початку грудня суд відправив його під домашній арешт.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас