Купівля української групою іноземного банку є позитивним сигналом, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Купівля української групою іноземного банку є позитивним сигналом, - експерт

Фондовий ринок
2905
Збільшення групи «ТАС» за рахунок купівлі «Універсал Банку» демонструє позитивну оцінку власником групи Сергієм Тігіпком перспектив розвитку економіки України.
Таку думку висловив незалежний економічний експерт Борис Кушнірук. «Сергій Тігіпко був завжди успішним менеджером. З урахуванням того, що «Універсал Банк» – це чистий «іноземець», то банк більш-менш чистий, і, думаю, Тігіпко заплатив за нього не більше номінального капіталу. Для Групи «ТАС» – це вигідне придбання, особливо з урахуванням потенціалу подальшого зростання економіки країни. Купівля «Універсалу» свідчить про позитивну оцінку Сергієм Тігіпко майбутніх перспектив розвитку банківського сектора, так і економіки країни в цілому», – зазначив Кушнірук.
На думку експерта, придбання українською групою іноземного банку є також дуже позитивним сигналом для національної банківської системи. «Мені складно сказати про умови купівлі та фінансовому стані «Універсал Банку», але, принаймні, для банківського ринку – це позитивний факт, – підкреслив економіст. Також експерт зазначив, що рішення про продаж «УНІВЕРСАЛ БАНКУ» було прийнято материнською компанією – міжнародною групою Eurobank у зв’язку з намірами зосередитися на інших фінансових ринках.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас