Власники понад 20% євробондів ПриватБанку об'єдналися в комітет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники понад 20% євробондів ПриватБанку об'єдналися в комітет

Фондовий ринок
1513
Власники більш ніж 20% єврооблігацій націоналізованого ПриватБанку (Дніпро) об’єдналися в спеціальний комітет для спільного захисту своїх прав та інтересів після обміну їх цінних паперів на акції додаткової емісії банку, повідомив керівник аналітичного відділу інвесткомпанії “Конкорд Капітал” Олександр Паращій.
“В даний час сформована група власників єврооблігацій ПриватБанку. У комітеті складаються п’ять фондів, в тому числі британські, американські і швейцарські, які володіють різними випусками цінних паперів на загальну суму понад $120 млн. Крім того, своє бажання приєднатися до комітету виявили й інші фонди” , – сказав він.
Як повідомлялося, в рамках націоналізації ПриватБанку його зобов’язання перед спеціально створеною британською компанією (SPV) – емітентом єврооблігацій – підлягали процедурі bail-in і були обміняні на акції додаткової емісії банку.
Потім Фонд гарантування вкладів фізосіб, який ввів тимчасову адміністрацію у фінустанову, продав всі його акції державі за 1 грн.
Йдеться про три випуски єврооблігацій: на $175 млн за ставкою 10,875% з погашенням 28 лютого 2018 року, на $200 млн за ставкою 10,25% з погашенням 23 січня 2018 року і на $220 млн за ставкою 11% (облігації субординованого боргу ) з погашенням в 2021 році.
Емітентом єврооблігацій з погашенням в січні і лютому 2018 року виступило зареєстроване в Великобританії спеціальне підприємство (special purpose vehicle, SPV) UK SPV Credit Finance plc.
Умови емісії єврооблігацій з погашенням в лютому 2018 року припускають, що залучені в результаті розміщення цінних паперів кошти емітент надасть ПриватБанку як борг. Цінні папери при цьому мають обмежене право регресу.
У документі також зазначено, що в разі визнання банку неплатоспроможним, він переходить під управління Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Фонд призначає в банк тимчасового адміністратора, який уповноважений робити будь-які дії для відновлення платоспроможності банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас