Білорусь планує вступити до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь планує вступити до СОТ

Світ
456
Білорусь розраховує вступити до Світової організації торгівлі (СОТ) в найближчі п’ять років, йдеться в затвердженій указом президента «Програмі соціально-економічного розвитку Республіки Білорусь на 2016-2020 роки».
«Планується підготовка проекту підсумкової доповіді, яка встановлює пакет зобов’язань Республіки Білорусь як члена СОТ. Вступ в поточному п’ятиріччі країни в СОТ на умовах, що враховують національні інтереси, сприятиме поглибленню інтеграції Республіки Білорусь в багатосторонню торговельну систему, розширенню зовнішньоторговельних зв’язків країни з членами СОТ, розвитку експорту», – зазначено в документі.
У програмі підкреслено, що протягом п’яти наступних років зусилля білоруського уряду планується сконцентрувати на взаємодії з провідними міжнародними організаціями (ОЕСР, СОТ, ЮНКТАД) «з метою сприяння включенню Білорусі в глобальні ланцюги доданої вартості».
«Це дасть додаткові можливості білоруським суб’єктам господарювання зайняти відповідне місце серед провідних світових компаній, що спеціалізуються в машинобудуванні, енергетиці, фармацевтиці, телекомунікаціях і інформаційних технологіях», – наголошується в документі.
На думку авторів програми, підвищення кредитного рейтингу Білорусі відповідно до класифікації країн ОЕСР до більш високої групи (шостої) – одне з пріоритетних завдань в 2017-2018 роках, рішення якого в найближчій перспективі дозволить інтенсифікувати співробітництво з іноземними державами в кредитно-інвестиційній сфері.
Як повідомлялося, на нараді в кінці березня президент республіки Олександр Лукашенко доручив держорганам активізувати переговори щодо вступу країни до СОТ.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас