Європарламент розглядає збільшення торгових преференцій для України - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент розглядає збільшення торгових преференцій для України - МЗС

Казна та Політика
244
Заступник міністра розповіла про тимчасове застосування Угоди про асоціацію України з Євросоюзом, яке базується на положеннях угоди.
Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що в Європейському парламенті розглядають можливість збільшення торгових преференцій для України.
«Це перший рік, коли ми фактично застосовували зону вільної торгівлі з 1 січня 2016 року. Тобто, зона вільної торгівлі у нас працює вже більше року, і у нас є зростання, і ми бачимо, що Європейський Союз став нашим основним торговельним партнером. І це в принципі тішить, тому що всі прогнози, які робилися російськими експертами, політиками, вони не здійснилися, і фактично ми зростаємо», – зазначила Зеркаль.
Заступник міністра зазначила, що бізнес, який раніше був орієнтований на Росію, почав освоювати європейський ринок і, за її словами, «зрозумів, що це не так важко, як це малювали в попередні роки в зв’язку з усіма бар’єрами, про які розповідали в пропагандистських роликах росіяни і їхні агенти впливу».
Зеркаль назвала таку тенденцію дуже позитивною, особливо в питанні можливості використання європейських інвестицій і розвитку тих сфер бізнесу, які цих інвестицій вимагають. «Звичайно, це ще перші кроки, і за перший рік дуже важко робити якісь прогнози, але Європейський Союз готовий йти далі, і вже на розгляді парламенту знаходиться рішення про надання Україні додаткових автономних преференцій», – підкреслила чиновниця.
За її словами, хоча в цей список потрапив не дуже великий перелік товарів, але водночас вони є важливими для України з точки зору просування їх на європейський ринок і введення європейських інвестицій для поліпшення українського бізнес-середовища. Також заступник міністра розповіла про тимчасове застосування Угоди про асоціацію України з Євросоюзом, яке базується на положеннях угоди.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас