Названо найпридатніші для ремонту смартфони 2016 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найпридатніші для ремонту смартфони 2016 року

Технології&Авто
7457
Смартфони, які найлегше розібрати
Техноресурс ifixit.org склав рейтинг смартфонів 2016 р., які найбільше придатні для ремонту. «Телефони завжди з нами, навіть в тих місцях, де їм зовсім не місце, наприклад, у ванній. Тому вони частіше ламаються, ніж інші гаджети. Близько половини власників смартфонів у всьому світі хоча б один раз розбивали екран свого девайса. Наскільки легко їх полагодити?», – задалися питанням експерти. В якості одного з головних критеріїв ремонтопридатності ifixit.org називає простоту розбирання гаджета.
На вершині списку розмістився LG G5, визнаний фахівцями найбільш зручним для ремонту, «8 з 10». «Акумулятор, який може змінити сам користувач, і модульні компоненти роблять смартфон самим ремонтопридатним за підсумками року», – пояснили експерти.
Поряд з LG розташувалися Google Pixel і iPhone 7, які отримали по сім балів ремонтопридатності. За словами фахівців, Google Pixel має хороші модульні компоненти, проте відкрити смартфон, не пошкодивши при цьому екран, вкрай складно.
Що стосується продукції Apple – організаторам ремонту не сподобалося, що при його розкритті довелося використовувати чотири різні викрутки. Порівнюючи Google Pixel і iPhone 7 між собою, експерти схилилися на користь Google, розібрати який виявилося легше. Далі, на шостому місці, утримується iPhone SE. «Батарею і екран в ньому легко замінити, але при цьому запросто можна пошкодити кабель, що з’єднує з Touch ID», – зазначили фахівці.
Samsung вийшов в аутсайдери
Останні місця рейтингу зайняла продукція південнокорейської Samsung. Смартфони Galaxy Note7 і Galaxy S7/Edge визнані найменш ремонтопридатними, отримавши 4 і 3 бали.
До мінусів Note7, крім труднощі відкриття девайса, були також віднесені відомі проблеми з батареєю смартфонів, через яку фіксувалися випадки самозаймання гаджетів. Galaxy S7/Edge експерти взагалі назвали «сендвічем зі скла і клею». «Galaxy завжди був модульним смартфоном, і сумно бачити, як Samsung скочується до “склеенного гаджета“», – резюмували автори рейтингу. Експерти зазначили, що, безумовно, не змогли перевірити всі моделі випущених в 2016 р. смартфонів і запропонували користувачам ресурсу залишати в коментарях до матеріалу свої думки про ремонтопридатність гаджетів, що не ввійшли до рейтингу.
За матеріалами:
cnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас