АМКУ оштрафував Сімферопольський вино-коньячний завод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував Сімферопольський вино-коньячний завод

Фондовий ринок
950
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ТОВ “Сімферопольський вино-коньячний завод” ( “СВКЗ”, Дніпро) на 0,7 млн ​​грн за порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції та за ненадання інформації.
Згідно з повідомленням прес-служби АМКУ, штраф за неподання інформації у встановлений строк склав 163,3 тис. грн, за порушення конкурентного законодавства, а саме – використання без дозволу корпорації Diageo Scotland Limited (Великобританія) сукупності позначень при оформленні етикетки алкогольної продукції – на 128,733 тис. грн, за надання недостовірної інформації – на 408 тис. грн.
Як повідомлялося, в 2015 році АМКУ оштрафував Сімферопольський вино-коньячний завод майже на 14,2 млн грн за порушення конкурентного законодавства у вигляді поширення інформації, що вводить споживачів в оману і за ненадання інформації.
У листопаді 2016 року Господарський суд Києва заборонив ТОВ “Сімферопольський вино-коньячний завод” продавати міцні алкогольні напої з етикетками Black Jack з використанням зображення пірата, схожого із зображенням на ромі з ТМ Captain Morgan.
Крім цього, в базі судових рішень є ще ряд інших спорів за участю СВКЗ. Зокрема, в одному з них Diageo Brands B.V. домагається заборони на використання СВКЗ схожих з добре відомими ТМ компанії Johnnie Walker, Johnnie Walker Blue Label, Johnnie Walker Red Label, Johnnie Walker Black Label позначення Jack Talker, “Джек Толкер”, Blue Level, Red Level, Black Level на пляшках і упаковках міцного алкогольного напою (Ukrainian Whiskye).
СВКЗ, згідно з інформацією на його сайті, одне з провідних підприємств України з виробництва коньяків, горілки та інших алкогольних напоїв. Підприємство має дві виробничі площадки: одна в окупованому Криму (сел. Віліне поблизу Сімферополя), друга – в смт Щорськ (Дніпропетровська обл.), яка була запущена в 2014 році і на якій з липня 2014 року відбувається розлив всього асортименту продукції. Серед неї, зокрема, коньяк під ТМ “Ай-Петрі”, “Кримський добірний”, горілка під ТМ “Хлібна Сльоза”, “Древне Киевская”, “Тарас Бульба” та “Олігарх”, напої алкогольні міцні “Очеретяні” ТМ Jack Black і “Солодовий” ТМ Black Jack.
Серед алкогольної продукції, яку реалізує Diageo в Україні, – віскі Johnnie Walker, лікери Baileys, джин Gordon’s, пиво Guinness.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас