Стало відомо, скільки коштів спрямує влада Києва до 2017 р. на ремонт тепломереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки коштів спрямує влада Києва до 2017 р. на ремонт тепломереж

Енергетика
661
Влада Києва має намір в 2017 році направити 70 млн грн зі столичного бюджету на ремонт тепломереж, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв.
“Ми не виділяли кошти на теплоенергетику. Проте, враховуючи факт завершення контракту з “Київенерго”, а сьогоднішній стан обладнання є незадовільним, ми починаємо ремонтувати тепломережі і замінювати їх новими енергозберігаючими. Виділяємо 70 млн грн на ремонт найбільш аварійних теплових мереж. Повинні замінити близько 15 км за ці гроші”, – сказав він.
П.Пантелєєв також сказав, що в 2017 році після завершення дії угоди ПАТ “Київенерго” з управління столичними тепловими мережами місто може тимчасово взяти на себе функції з управління такими активами, поки триватиме пошук нового інвестора.
“Функції “Київенерго” буде виконувати муніципальна структура, водночас паралельно ми будемо шукати інвестора. Як нам бачиться, це може бути потужна міжнародна компанія, яка на конкурсних умовах зможе зайти і ефективно управляти енергетикою Києва. Враховуючи, що теплоенергетика в країні збиткова, особливо охочих немає. Ми усвідомлюємо, що місту потрібно буде взяти цей тягар на свої плечі і спробувати зробити краще, ніж це було до цього”, – зазначив заступник голови КМДА.
За словами П.Пантелєєва, в 2017 році столична влада планує направити 15,9 млн грн на встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП), лічильників тепла та впровадження системи дистанційного регулювання теплопостачання в установах бюджетної сфери.
“Ми плануємо створити систему, яка з допомогою дистанційного управління буде регулювати споживання тепла школами, дитсадками. Все буде здійснюватися автоматизовано: ми будемо бачити температуру в класах, групах, регулювати постачання тепла, забезпечуючи комфорт. Ми хочемо мати цю систему вже в наступному році”, – зазначив він.
Крім того, повідомив П.Пантелєєв, в декількох бюджетних установах Києва передбачається запровадити альтернативні джерела енергії – сонячні колектори, панелі, теплові насоси. На їх термомодернізацію буде виділено 30 млн грн.
Крім цього, до 30 млн грн до 20 млн грн в 2016 році зросте фінансування міської програми утеплення багатоквартирних житлових будинків “70 на 30” для організацій співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і житлово-будівельних кооперативів (ЖБК).
“У нас з’явилася нова програма “70 на 30” для всіх житлових будинків (без управління ОСББ та ЖБК – ред.), – додав чиновник. – Тобто, всі наші звичайні будинки зможуть отримати 70% коштів на будь-які роботи капітального ремонту, які в основному так чи інакше прив’язані до енергозбереження. На цю програму вже виділено 10 млн грн”.
За його даними, на встановлення ІТП у багатоквартирних житлових будинках Києва в 2017 році передбачено 35 млн грн, на завершення програми установки лічильників тепла – 26,8 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас