Вчений 4 роки вивуджував мільйони на неіснуючий квантовий комп'ютер у розвідки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчений 4 роки вивуджував мільйони на неіснуючий квантовий комп'ютер у розвідки США

Світ
1280
Колишнього наукового співробітника американської лабораторії Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) 44-річного Даріна Кініона засудили до 18-місячного ув’язнення і штрафу в $3,3 млн. Вчений визнав, що чотири роки поспіль подавав в Управління дослідних проектів Національної розвідки США Projects Activity (IARPA ) підроблені результати досліджень з проекту квантового комп’ютера.
За даними Федеральної прокуратури Північного округу Каліфорнії, Кініон з 2008 по 2012 отримував мільйони від держави, щоб витрачати їх на дослідний проект. Він повинен був спроектувати, створити і протестувати компоненти квантового комп’ютера на майданчику LLNL.
«Замість того, щоб будувати і тестувати експериментальні компоненти, Кініон презентував уряду підроблені дані, щоб переконати IARPA в тому, що він виконує роботу», – повідомляє відомство. Вчений запитував у управління гроші на закупівлю обладнання, потрібного йому для роботи, і кожен запит підкріплював підробленими звітами.
Але куплене обладнання так ніколи і не було використано. А вчений продовжував слати сфальсифіковані звіти, щоб підтвердити свій прогрес.
Кініон навіть намагався підробляти маркування на посилках Federal Express (в посилках він відсилав IARPA компоненти комп’ютера), а при візиті в лабораторію колег-учених провів навіть цілу «псевдодемонстрацію» роботи комп’ютера.
Його звинуватили в шахрайстві в березні цього року, він визнав себе винним. Вчений почне відбувати покарання з 26 січня наступного року.
Нагадаємо, раніше ми розповідали історію бухгалтера, який вкрав у працедавця $4,8 млн і витратив $1 млн на онлайн-гру.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас