Іноземцям, які в'їжджають до США, тепер пропонують залишити дані про акаунти в соціальних мережах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземцям, які в'їжджають до США, тепер пропонують залишити дані про акаунти в соціальних мережах

Світ
1678
Служба митного і прикордонного контролю США почала пропонувати іноземцям, які в’їжджають в країну, надати дані про акаунти в Facebook, Twitter та інших соціальних мережах, повідомляє Politico. Нове правило було запропоновано в червні і поширюється тільки на тих іноземців, які тимчасово в’їжджають в США без візи через Електронну систему авторизації подорожей (ESTA). Метою цього, як заявляє уряд, є ідентифікація потенційних загроз.
Нове правило вже вступило в силу, а надання даних подорожуючими поки є необов’язковим. Служба митного і прикордонного контролю просить людину «ввести інформацію, яка асоціюється з її онлайн-присутністю», в випадаючому меню – мова йде про назви акаунтів в більшості великих соціальних мереж, включаючи LinkedIn і Google+.
Поки не ясно, чи може зібрана інформація бути негайно використана для заборони на в’їзд в США, однак це цілком ймовірно, оскільки однією з цілей збору цих даних є пошук людей, які мають якийсь зв’язок з терористичними організаціями. При цьому іноземцям поки що не збираються забороняти в’їжджати в країну при відмові від введення даних.
Втім, запровадження такого правила все одно викликало хвилю обурення серед захисників людських прав і технологічних компаній. Члени обох спільнот висловили стурбованість ще влітку, коли правило було запропоновано. За їхніми словами, багато людей, в тому числі жителі Близького Сходу, почнуть надавати інформацію під страхом заборони на в’їзд в країну, після чого ці дані можуть ретельно досліджуватися урядом без будь-яких обмежень.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас