У Норвегії в 2017 році дозволять тестувати самокеровані автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Норвегії в 2017 році дозволять тестувати самокеровані автомобілі

Технології&Авто
233
Норвезький уряд має намір прийняти навесні наступного року закон, щоб дозволити тестування самокерованих транспортних засобів на дорогах країни.
Норвегія є одним з найбільших ринків для електромобілів Tesla Motors завдяки щедрим державним субсидіям. Tesla в жовтні заявила, що її нові моделі будуть оснащені додатковим обладнанням, включаючи камери і радар, щоб забезпечити можливість запуску режиму самостійного водіння.
Дозвіл тестування самокерованих транспортних засобів також спрямований на надання конкурентних переваг норвезьким технологічним компаніям, позаяк країна прагне диверсифікувати бізнес у зв’язку з проблемами в нафтовому секторі, доходи якого значно скоротилися через падіння світових цін на нафту.
Міністерство транспорту та зв’язку Норвегії заявило, що уряд розіслав пропозиції для консультацій щодо нового закону з тим, щоб підготувати законопроект для голосування в парламенті навесні 2017 року.
«Метою законопроекту є спрощення тестування самохідних транспортних засобів на дорогах Норвегії … в рамках забезпечення безпеки дорожнього руху і захисту недоторканності особистої інформації», — зазначено в повідомленні міністерства.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас