Єврозона відновить переговори з Грецією щодо зниження боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврозона відновить переговори з Грецією щодо зниження боргу

Світ
157
Єврозона, отримавши запевнення від Афін в прихильності узгодженій раніше економічній програмі, висловила в суботу готовність відновити в січні переговори про перші кроки щодо зниження боргового навантаження Греції.
«Радий повідомити, що ми зняли перепони щодо процедури прийняття рішень по короткостроковим заходам щодо боргу», – йдеться в заяві глави Єврогрупи, що об’єднує міністрів фінансів єврозони, Йєруна Дейсселблума.
Міністр фінансів Греції Еуклід Цакалотос в своєму листі до Єврокомісії підтвердив готовність Афін проводити реформи, узгоджені з кредиторами.
Напруженість у відносинах з Брюсселем виникла у грецького уряду через рішення здійснити одноразову виплату пенсіонерам в розмірі від 300 до 800 євро, про цей крок кредитори проінформовані не були. Прем’єр Греції Алексіс Ціпрас також запропонував знизити ПДВ для жителів ряду островів Егейського моря, які постраждали від припливу мігрантів.
На цьому тлі переговори про заходи щодо зниження боргового навантаження Греції були припинені. Ці заходи, покликані скоротити держборг Греції на 20 процентних пунктів від ВВП до 2060 року, були узгоджені Єврогрупою 5 грудня.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас