Попит на лобстерів у США підскочив на 38% за 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на лобстерів у США підскочив на 38% за 10 років

Світ
1195
М’ясо лобстера користується в США все більшим попитом: за останнє десятиліття його споживання підскочило на 38%, і в цьому році навіть близький до рекорду улов не допоміг впоратися з дефіцитом, викликавши новий виток зростання цін.
У 2009 році оптові ціни на лобстерів падали до історичного мінімуму – $3,70 за фунт (454 г), що пояснювалося як низьким інтересом споживачів після світової фінансової кризи, так і надлишком ракоподібних на Східному узбережжі США в силу сприятливих погодних умов.
А протягом 2016 року ціни піднімалися на 37% порівняно з минулим роком, досягнувши в липні найвищого рівня за весь час спостережень – $29,44 за фунт.
“У нас не було відвідувачів, які вважали б цю страву дуже дорогою, – заявив агентству Bloomberg власник пересувної закусочної Happy Lobster з Чикаго Алекс Робінсон про найпопулярнішу пропозицію в меню – 4 унції (113,4 г) лобстера на булочці з вершковим маслом і майонезом. – Ціни ростуть, а його популярність не падає”.
Нещодавно він підняв ціни з $15 до $17 у зв’язку зі зростаючими витратами, однак продажі не знизилися.
Середня ціна м’яса з клешнею лобстера в грудні становить $28,31 за фунт, що на 7% вище, ніж за той же місяць минуло року. В останні 10 років середній показник для грудня дорівнював $17,85 за фунт, свідчать дані аналітичної фірми Urner Barry, що відстежує ринок лобстерів з 1858 року.
Як відзначають в Urner Barry, коли кілька років тому ціни падали до рекордного мінімуму, галузі вдалося переконати величезне число споживачів у високих смакових якостях і доступності м’яса лобстера. Ціни відтоді зросли в кілька разів, але американці вже не готові відмовлятися від улюбленого делікатесу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас