Facebook відзвітувала про зростання кількості урядових запитів на дані користувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook відзвітувала про зростання кількості урядових запитів на дані користувачів

Фондовий ринок
427
Facebook опублікувала глобальний звіт про урядові запити за перше півріччя 2016 року, в якому йдеться про значне збільшення числа запитів на отримання доступу до даних користувачів від представників влади. У порівнянні з першою половиною 2015 року компанія отримала на 27 % більше запитів по всьому світу. Велика їх частина (59 229) була отримана від американського уряду, і в більшій частині з них (56 %) влада ставила умову, згідно з якою Facebook не має права повідомляти про те, що їхні дані були передані уряду.
При цьому значно знизилося число запитів на блокування контенту у зв’язку з порушенням місцевих законів — з 55 827 до 9663, тобто на 83 %. Проте тут варто зазначити, що цей показник в 2015 році був неймовірно високим, а в цьому році просто зменшився, але все ще тримається на високому рівні.
«Вперше за весь час наш звіт включає інформацію про запити, які ми отримуємо на збереження даних, які очікують проходження формального юридичного процесу, від влади по всьому світу, — пише Facebook. — Як ми написали в наших правоохоронних рекомендаціях, коли ми отримуємо запит на консервацію, ми тимчасово зберігаємо запис релевантної інформації про обліковий запис. Ми не розкриваємо збережені записи, поки судовий процес не буде оформлений у відповідності з законом. За цей період звітності ми отримали 38 675 запитів на консервацію 67 129 акаунтів».
Facebook зазначає, що вона не надає владі доступ до бекдорів або прямий доступ до інформації. При цьому компанія запевняє, що вона ретельно розглядає кожен запит для захисту інформації людей, які користуються соціальною мережею.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас