Найбільшому банку Казахстану знадобилася допомога держави - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільшому банку Казахстану знадобилася допомога держави - Bloomberg

Світ
1513
Національний банк Казахстану може надати Казкомерцбанку, найбільшому банку країни, екстрену позику на 1,5 трлн тенге ($4,5 млрд) для погашення боргів. За даними джерел агентства, починаючи з 15 грудня, Казкомерцбанк вже отримав від Нацбанку позику на 400 млрд тенге для підтримки ліквідності.
Наступним етапом порятунку банку може стати його передача під контроль Халик Банку (Народний банк), який контролюється дочкою президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Дінарою і її чоловіком Тимуром Кулібаєвим.
Кілька тижнів тому Назарбаєв заявив, що влада Казахстану має намір не дозволити Казкомерцбанку обвалитися. За його словами, уряд бачить два варіанти оздоровлення банку: або якщо акціонери знайдуть кошти для нарощення активів – “зроблять його рентабельним, і він відшкодує свої кредити”, або Казкомерцбанк звернеться до держави за позикою.
Казкомерцбанк, основним акціонером якого є бізнесмен Кенес Ракішев, зараз займає перше місце за обсягом активів серед 34 банків Казахстану, Халик Банк – друге.
Порятунок банку стане найбільшою подібною програмою в Казахстані з 2009 року, коли фінустановам країни довелося реструктурувати 20 млрд доларів боргів.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас