Названо три схеми виведення грошей із Приватбанку - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо три схеми виведення грошей із Приватбанку - ЗМІ

Кредит&Депозит
6775
Видання “Наші гроші” порахувало, що з січня 2014 року з допомогою кредитних схем з Приватбанку було виведено за кордон близько $4,27 млрд.
Це менше дефіциту його капіталу в 148 млрд грн, який за поточним курсом дорівнює $5,63 млрд.
Найбільша сума в $1,82 млрд була видана в травні-серпні 2014 року в кредит 42 фірмам з «приватівським» корінням. Ті перераховували кошти в якості повної передоплати британській компанії за товар на рахунок в «PrivatBank Cyprus branch». Тільки після цього українська фірма укладала угоду з ПриватБанком про те, що заставою по раніше взятому кредиту є майнові права на ще не поставлений товар від британців. А вже потім британська фірма повідомляла, що не може виконати поставку і розривала угоду з українською фірмою, не повертаючи отримані гроші, повідомляє сайт “Наші гроші”.
Ще $1,45 млрд було розміщено в січні 2014 році на кореспондентських рахунках в австрійському банку Winter ($950 млн) і люксембурзькому банку East-West United ($500 млн). В липні 2016 року коштів на рахунках вже не було. Схема виведення грошей з України така. Власники українського банку отримують кредит європейського банку під заставу депозитних коштів клієнтів. Після цього частину кредитів використовують для капіталізації банку, а іншу частину виводять в офшор. У разі втрати українським банком ліцензії кошти на кореспондентських рахунках автоматично йдуть в європейському банку на погашення кредиту, повідомляло видання BNE.
Також BNE опублікувало дані, що в 2015-2016 роках ПриватБанк позичив $1 млрд двом десяткам новостворених фірм з Харкова зі статутним капіталом по 36 євро кожна. Ці компанії, більшість яких пов’язані з паливним бізнесом Ігоря Коломойського, були оформлені на колишніх менеджерів з структур власників «Привату».
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас