TDK покупает американского производителя чипов InvenSense за $1,3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

TDK покупает американского производителя чипов InvenSense за $1,3 млрд

Фондовий ринок
238
Японський виробник електронних компонентів і носіїв інформації TDK Corp повідомив про придбання американського виробника чіпів InvenSense, який поставляє датчики руху для Apple, Samsung Electronics і інших виробників мобільних пристроїв.
Вартість угоди дорівнює $1,3 млрд. Відповідно Businesswire, пропозиція TDK розрахована виходячи з вартості акції InvenSense у розмірі $13, що на 20 % вище вартості її ціни на момент закриття біржі у вівторок. На наступний день акції InvenSense зросли в ціні на 17 % до $12,72 за одиницю. TDK повідомила, що фінансування угоди буде здійснено з власних коштів.
InvenSense займається виробництвом гіроскопів, які відстежують рух і обертання пристрою в просторі. У смартфоні вони використовуються у тому числі для визначення горизонтального або вертикального положення пристрою ігор і віртуальної реальності, таких як Pokemon Go.
Apple є найбільшим клієнтом TDK. Згідно з даними Bloomberg, на неї припадає 11 % реалізації японської компанії. А у InvenSense виробнику iPhone поставляється близько половини продукції.
У ролі ексклюзивного фінансового консультанта TDK в цій угоді виступив банк Bank of America Merrill Lynch, а компанію InvenSense консультувала Qatalyst Partners.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас