НБУ змусив екс-акціонерів Приватбанку взяти на баланс літаки МАУ і "Буковель" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ змусив екс-акціонерів Приватбанку взяти на баланс літаки МАУ і "Буковель"

Фондовий ринок
2704
Національний банк змусив колишніх акціонерів Приватбанку взяти на баланс фінансової установи літаки авіакомпанії “МАУ” і гірськолижний курорт “Буковель”.
Про це в ефірі “Радіо Вести” повідомила глава НБУ Валерія Гонтарєва.
“На жаль, коли ми прийшли, вже багато кредитів рефінансування Приватбанку було видано. За мою каденцію під час кризи 2014-2015, ми видали Приватбанку близько 9 млрд гривень. Я можу розписатися за кожну прийняту заставу особисто і особисту гарантію Коломойського (Ігоря, екс-акціонера “Приватбанку”), яку ми брали. Нам застави дали хороші активи: літаки МАУ, компанію “Буковель”. Далі ми працювали з Приватом, щоб банк взяв на баланс ці активи. Ми їх змусили взяти на баланс активи на 31 млрд гривень”, – сказала вона.
При цьому Гонтарєва не впевнена, що ці застави досі залишаються на балансі.
“Розумієте, вони по одному з активів заставу брали на баланс, а потім інший актив виводили. Це називається шахрайство… Час покаже, що акціонер насправді робив у п’ятницю (16 грудня)”, – повідомила Гонтарєва.
Вона пояснила, що особиста порука Ігоря Коломойського, яку приймав НБУ, полягає в тому, що якщо кредити не будуть погашені, то він відшкодує Нацбанку все своїм бізнесом.
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб списав 29,4 млрд гривень боргів перед акціонерами Приватбанку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас