Експерт назвав найпотрібніші професії в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт назвав найпотрібніші професії в Україні

Особисті фінанси
4751
Україна відчуває дефіцит виробничих спеціальностей четвертий рік. Про це в інтерв’ю розповіла експерт порталу з пошуку роботи Rabota.ua Тетяна Пашкіна.
“З початку року вакансій збільшилося втричі. Найбільше шукають нових працівників у продажі, торгівлю, на виробництво, в ІТ, адміністративний персонал. Зростають пропозиції роботи для студентів. Найбільший попит – на виробничі вакансії”, – говорить Пашкіна.
За її словами, на виробництві пропонують зарплати від 5 до 10 тис. грн. Шукають інженерів, будівельників, слюсарів, меблярів, швачок, виїзних комп’ютерних майстрів.
“Є вакансії на будь-який смак – у великих компаніях та маленьких фірмах, у “мільйонниках” та невеликих містах. Зарплати від 5-6 тисяч гривень. Є по 9,10 і 18 тисяч гривень. Комірнику-вантажнику у магазині пропонують 5 тисяч гривень. Фахівцям зі збору конструкцій в Одесі обіцяють 15 тисяч. Кранівникам платять по 7 тисяч. У Хмельницькому шукають різноробочих для встановлення пам’ятників на 6 тисяч гривень. Не потрібен ні досвід роботи, ні освіта.
Вітчизняні виробничники масово їдуть на роботу за кордон.
“При центрах зайнятості організовують курси швачок, а роботодавці готові взяти на стажування людину без досвіду і навчити. Проте виробничники хорошого рівня виїжджають з країни. Швачкам вітчизняні роботодавці обіцяють платити 6-7 тисяч гривень, а польські – 15-20 тисяч. Є попит на наші робочі руки в Чехії, Угорщині. Така ж ситуація з іншими робочими професіями”, – коментує Тетяна Пашкіна.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас