У Британії введуть іспит для власників дронів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії введуть іспит для власників дронів

Світ
183
Британський уряд пропонує ввести іспит на управління дронами, щоб забезпечити безпеку повітряного простору. Крім цього, квадрокоптери потрібно буде зареєструвати і використовувати на них спеціальне ПЗ.
Уряд Великобританії розглядає можливість введення іспиту на управління дронами. Він може бути або добровільним, або обов’язковим, пише Engadget.
Іспит повинен допомогти в забезпеченні безпеки повітряного простору. Крім цього, квадрокоптери вагою в 250 грамів і більше необхідно буде зареєструвати перш, ніж зробити перший політ. Той самий критерій – за вагою – буде застосовуватися і для визначення необхідності складання іспиту.
Уряд Британії зацікавлений і в тому, щоб поставити датчики ідентифікації на дрони, але на даний момент технічно це складно реалізувати. А тому поки розглядається варіант використання додаткй, який потрібно буде активувати перед кожним польотом. Він зможе дати інформацію про стан повітряного простору на шляху проходження дрона.
У Великобританії безпілотні літальні апарати стають все більш популярними: Amazon тестує доставку дронами, а британська поліція використовує квадрокоптери для упіймання злочинців і для спостереження за масовими акціями.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас