Майбутній пенсіонер сам визначатиме час виходу на пенсію - міністр соцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майбутній пенсіонер сам визначатиме час виходу на пенсію - міністр соцполітики

Казна та Політика
3737
В Україні до 2025 року тільки 8% чоловіків і 10% жінок будуть отримувати пенсії за віком, при цьому час виходу на пенсію буде диференційовано, і кожен майбутній пенсіонер сам вибере пенсійний вік в залежності від обсягу сплачених внесків до Пенсійного фонду.
Як повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики України, про це сказав міністр Андрій Рева під час зустрічі з представниками Світового банку.
 «Наша ідея в тому, щоб зробити диференційованим час виходу на пенсію. Кожен майбутній пенсіонер визначить його сам, в залежності від того, як платив внески», – цитує міністра прес-служба. При цьому Рева уточнив, що зараз в Україні з 26 млн працездатних громадян внески сплачують тільки 10 млн осіб.
У зв’язку з цим, підкреслив міністр, важливо відновити стимули сплати внесків, оскільки саме це є елементом наявності страхового стажу. «Повинен виконуватися контракт поколінь. Я працюю – плачу внески, мої діти працюють – платять внески. Нинішні пенсіонери свій контракт виконали, а ті, хто сьогодні працюють, виконують його (контракт – ред.) лише на 40%», – зазначив міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас