Клімкін розповів про підготовку до введення віз з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клімкін розповів про підготовку до введення віз з Росією

Казна та Політика
2195
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що український МЗС аналізує можливі кроки РФ в разі введення Україною візового режиму для російських громадян.
“Маємо рухатися в напрямку того, хто приїжджає з Росії в Україну. У нас війна з Росією – і класична, і гібридна. Водночас у нас є кілька мільйонів наших співгромадян в Росії. І Росія знає, які провокації зробити в разі, якщо ми запровадимо візовий режим. Ми це проаналізуємо і потім вийдемо з пропозицією і про те, як ми це будемо робити, і про часові рамки”, – сказав він в ефірі українського телеканалу “Один плюс один”.
При цьому міністр заявив, що візовий режим – це “норма відносин між цивілізованими країнами”.
Варто зазначити, що профільний комітет Ради ще в березні 2016 року підтримав проект постанови про введення візового режиму з РФ.
У серпні 2016 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що керівництво країни готове розглянути це питання. Пізніше голова уряду Росії Дмитро Медведєв припустив, що російський президент може прийняти рішення про розрив дипвідносин з Києвом.
Востаннє ініціатива щодо введення візового режиму з РФ піднімалася в стінах парламенту в жовтні 2016-го року, коли спікер Ради Андрій Парубій заявив, що є всі шанси, що народні обранці проголосують ствердно з даного питання.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас