Експерт розповів, які банки можуть закритися 2017-го і кому не варто перейматися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, які банки можуть закритися 2017-го і кому не варто перейматися

Кредит&Депозит
5208
За кілька років кількість банків в Україні скоротилося з 180 до 100.
Про це повідомив аналітик “Альпарі” Антон Козюра.
Як пояснюють експерти, в результаті різкої девальвації гривні більшість українських банків опинилися в скрутній ситуації: валютні депозити, які банки брали при курсі вісім гривень за долар, повертати доводиться при курсі 26.
НБУ зобов’язав власників банків самостійно провести докапіталізацію і компенсувати “дірку” в бюджеті. Фінустанови, які не впоралися з цим завданням, закрили.
Аналітик “Альпарі” Антон Козюра впевнений: в наступному році “очищення” банківського ринку продовжиться, а в безпеці перебувають тільки банки, що входять до великих фінансово-промислових групи, і банки з іноземним капіталом.
“Судячи з останньої активності регулятора, напрямок його політики в наступному році залишиться таким самим. А саме НБУ продовжить вибивати з ринку неплатоспроможні банки, при цьому банки, що належать основним фінансово-промисловим групам, залишатимуться на плаву, можливо, навіть отримуючи підтримку з боку регулятора у вигляді докапіталізації”, – вважає аналітик.
Як каже Антон Козюра, до групи банків, яких не торкнуться чистки регулятора, також можна віднести і банки з іноземним капіталом. Це в основному російські банки, які останнім часом помітно наростили присутність в Україні.
“Що ж стосується середніх і малих банків, яким ще вдається залишитися на плаву, то, швидше за все, регулятивний тиск на них не послабшає. Це, безумовно, змусить частину з них або піти з ринку, або піти на злиття з більшими фінансовими структурами”, – припускає аналітик “Альпарі”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас