Coca-Cola викупить контрольний пакет акцій CCBA у пивоварного гіганта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Coca-Cola викупить контрольний пакет акцій CCBA у пивоварного гіганта

Фондовий ринок
762
Найбільший в світі виробник безалкогольних напоїв Coca-Cola купить частку в 54,5% в компанії Coca-Cola Beverages Africa (CCBA) у бельгійської пивоварної компанії Anheuser-Busch InBev (AB InBev) за 3,15 мільярда доларів.
Крім того, компанії досягли принципової угоди про купівлю Coca-Cola частки AB InBev в розливному бізнесі в Замбії, Зімбабве, Ботсвані, Свазіленді, Лесото, Сальвадорі і Гондурасі.
При цьому сума транзакції не розголошується. Завершення угод очікується в кінці 2017 року. Coca-Cola збирається на тимчасовій основі володіти набутими активами, а потім повторно продати їх іншим партнерам. “Ми задоволені, що досягли угоди швидко, що в інтересах всіх … Ми продовжуємо переговори з низкою сторін, які високо кваліфіковані та зацікавлені в розливному бізнесі і чекаємо з нетерпінням повторного продажу цих активів”, – наводяться в релізі слова голови ради директорів і генерального директора Coca-Cola Мухтара Кента (Muhtar Kent).
Coca-Cola Beverages Africa (CCBA) є спільним підприємством компаній Coca-Cola, SABMiller і південноафриканської Coca-Cola Sabco. Була заснована в 2014 році. Coca-Cola володіє приблизно 11,3% акцій в CCBA, а SABMiller – 57%, решта належить Coca-Cola Sabco. Восени AB InBev і SABMiller досягли угоди про злиття.
Об’єднання двох найбільших пивоварів в світі сформує компанію, на яку буде припадати майже третина світових поставок пива. За угодою з регулюючими органами AB InBev і SABMiller повинні продати ряд своїх активів, їх реалізацією займається AB InBev. Coca-Cola Company – американська компанія, один з найбільших постачальників безалкогольних напоїв в світі. Серед її продукції найбільш відомими брендами є Coca-Cola, Fanta і Sprite.
Була заснована в 1892 році, штаб-квартира знаходиться в Атланті (штат Джорджія). Компанія Anheuser-Busch InBev була утворена в 2008 році шляхом злиття бельгійської InBev і американської Anheuser-Busch. Концерн випускає пиво під марками Budweiser, Stella Artois і Beck’s.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас