Операційна система для Приват24 не належить Приватбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Операційна система для Приват24 не належить Приватбанку

Фінтех і Картки
12584
Хмарна операційна система Сorezoid, на базі якої працює Приват24, не належить Приватбанку.
Про це в інтерв’ю повідомив засновник і CEO Corezoid Олександр Витязь (також є заступником голови правління Приватбанку і керівником Центру електронного бізнесу).
“Компанія Middleware (американська компанія, що володіє Corezoid – Авт.) не належить ПриватБанку, так само як компанії Amazon, Google та інші IT-компанії… У Приватбанку є аккаунт в Сorezoid і всі процеси (алгоритми) всередині цього аккаунта є власністю банку”, – заявив Витязь.
На сайті установи повідомлялося, що Приватбанк є інвестором Corezoid. Але як говорить Витязь, Corezoid – незалежна американська хостингова компанія, яка продовжує роботу і просуває свій продукт на глобальному ринку.
За словами Витязя, зараз у Corezoid діє старий контракт “з дуже оптовими цінами для ПриватБанку”.
“Економічної необхідності його переукладати немає, але треба розуміти, що якщо рахунки за хостинг вчасно не оплачені, то все вимкнеться автоматично”, – підкреслив він.
Голова Нацбанку Валерія Гонтарева тим часом не впевнена в тому, кому належить Приват24.
“Що стосується системи Приват24. Зараз команда Національного банку і команда Фонду гарантування, це більше 100 осіб, знаходяться в ПриватБанку в Дніпрі. І власність на всі програми, на все програмне забезпечення, на всі основні фонди цього банку ми будемо визначати, де знаходиться” , – сказала вона на прес-конференції.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас