S&P знизив рейтинги Приватбанку з B-/C до R/R — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизив рейтинги Приватбанку з B-/C до R/R

Фондовий ринок
3416
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s (S&P) знизило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги контрагента ПриватБанку з B-/C до R/R ( “під наглядом органів державного регулювання”).
Про це йдеться в повідомленні прес-служби агентства.
Зниження рейтингів відображає ризики, пов’язані з втручанням регулятора і викликані оголошенням з боку Національного банку про неплатоспроможність Приватбанку, його націоналізацією, а також можливим введенням урядом мораторію на погашення деяких кредитних зобов’язань Приватбанку.
За повідомленнями засобів масової інформації, націоналізація Приватбанку зумовлена ​​зростаючою стурбованістю щодо практики кредитування пов’язаних сторін, а також здатності банку проводити “розчищення” кредитного портфеля і виконувати вимоги до достатності капіталу.
НБУ оголосив, що сукупні потреби банку в капіталі в даний час складають 148 млрд гривень (6 млрд доларів на дату публікації).
S&P нагадує, що міністр фінансів Олександр Данилюк заявив про можливу примусову конвертацію єврооблігацій Приватбанку в капітал (bail-in).
Таким чином, S&P знизив рейтинги Приватбанку до R ( “під наглядом органів державного регулювання”).
Подальші рейтингові дії відносно ПриватБанку будуть залежати головним чином від деталей плану докапіталізації, який буде реалізовувати НБУ, і від оцінки перспектив банку щодо ведення діяльності і фінансових показників після отримання нами детальної інформації щодо плану докапіталізації і результатів його виконання.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас